27. 5. 2013

Rada Městské části Prahy 12 opakovaně rozhodla na mimořádné radě 24. května 2013, že na svém území nechce žádné výherní hrací automaty, videoterminály, herny ani kasina. Rada tak v rámci připomínkovacího řízení nové vyhlášky Hl. m. Prahy k hazardu potvrdila rozhodnutí o nulové toleranci hazardu z roku 2011. „Žádná podoba hazardu pro nás není přijatelná, očekávám, že zastupitelstvo hlavního města Prahy bude naši vůli respektovat,“ uvádí místostarostka Prahy 12 Eva Tylová (zvolená za Změnu pro Prahu 12, členka SZ) a dodává: “Na základě rozhodnutí o nulové toleranci v roce 2011 z restaurací a heren tak muselo být odstraněno 97 výherních hracích automatů. Žádný výherní hrací automat již nebyl povolen. Na území Prahy 12 se nachází ještě cca 155 videoloterijních terminálů, které mají od ministerstva financí povolení do roku 2014.“ Jejich okamžité zrušení umožňuje nález Ústavního soudu z 11. dubna tohoto roku. Tylová dodává: „Předpokládáme, že Hl. m. Praha toto právo využije a zažádá ministerstvo financí o zrušení povolení pro videoloterijní terminály, které jsou v rozporu s vyhláškou Hl. m. Prahy, aby tato zařízení byla odstraněna ještě před rokem 2014.“

– Eva Tylová
místostarostka pro životní prostředí a územní rozvoj
zvolena za Změnu pro Prahu 12, členka Strany zelených